Quincy van driesten
acteur/geluidmaker/vogelaar

Workshop Vogelspotten

Ik geef workshops waarbij ik kinderen op een creatieve en spelende manier kennis laat maken met het spotten van vogels. We beginnen met een korte (max 30 min) uitleg over wat vogels eigenlijk zijn. Ik bereid de kinderen voor op hoe we ze kunnen horen om ze uiteindelijk ook te zien. Met de nodige materialen zoals verrekijkers en boekjes gaan we uiteindelijk naar buiten om een wandeling te maken. Hierbij komen we altijd wel voor verrassingen te staan want vogels zijn natuurlijk niet te trainen en we weten nooit wat we tegen gaan komen. 

Uiteindelijk mogen de kinderen zich een echte vogelaar noemen. We sluiten af met tips om met vogels aan de gang te blijven en ze bijvoorbeeld ook naar het schoolplein of eigen achtertuin te trekken. 


  • Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ik geef ook les aan groepen van 12 jaar en ouder waarbij we wat meer de diepte in kunnen. 
  • Geschikt voor scholen, bso's en dergelijke. En eventueel uit te breiden met als afsluiter, het maken van een vetbol. 
  • Overal zijn wel vogels dus het maakt niet of jouw locatie een park in de buurt heeft, ook in de wijk is er genoeg te spotten.
  • De duur is minimaal 1.5 uur. Uiteraard zijn er pauzes mogelijk.
  • Een binnenruimte is niet nodig, bij mooi weer kan gehele workshop lekker buiten. 


Interesse? Neem contact op. 

quincyvandriesten@gmail.com

0651966263


Je kon merken dat de lente eraan zit te komen want de kinderen van BSO Wijs hebben binnen één uur een hele lijst vogels gespot: Houtduif, Kokmeeuw, Merel, Koolmees, Mantelmeeuw, Koperwiek, Meerkoet, Nijlgans met 6 jongen, Roodborst, Ekster, Kauw, Kraai, Spreeuw, Reiger en alsof het zo moest zijn hing er ook nog een buizerd in de lucht. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram